Nederlands mooiste natuur langs het Pieterpad

Natuur

PieterpadHet Pieterpad, zonder de twijfel de bekendste wandelroute van Nederland, is een prachtige manier om de Nederlandse natuur eens in al zijn facetten te bewonderen. De 492 kilometer lange route loopt van het Groningse Pieterburen naar de Sint-Pietersberg bij Maastricht en voert onderweg langs de mooiste landschappen die Nederland kent. Een imposante tocht voor een lange wandelvakantie, maar dankzij de verdeling in 26 verschillende etappes ook prima om in gedeeltes af te leggen. Op die manier is het Pieterpad geschikt voor zowel doorgewinterde hikers als de beginnende wandelaar.

Ook wandelen vereist een goede voorbereiding

Veel mensen denken dat wandelen een kwestie is van naar buiten gaan en eropuit te trekken, maar vooral bij langere wandeltochten komt hier wel wat meer bij kijken. Niets is

kaart-pieterpad

vervelender dan een dag lang door te moeten bijten vanwege blaren, dus zorg ervoor dat je schoenen en sokken van goede kwaliteit zijn. Bij een outdoorwinkel kunnen ze je prima adviseren over wat voor jouw doelen de beste schoenen en sokken zijn. Hier vind je ook andere artikelen die speciaal ontworpen zijn om makkelijk mee te kunnen nemen, zoals regenjassen die weinig plek innemen in je rugzak of lichtgewicht fleecevesten die toch veel warmte afgeven.

Meer dan alleen een goede uitrusting

Nu je de juiste spullen hebt voor een mooie wandeling, zijn er nog een aantal andere zaken die wat aandacht verdienen. Ga je bijvoorbeeld meerdere dagen wandelen, dan is het verstandig om alvast te bedenken waar je wilt overnachten en deze accommodaties vast te reserveren. Ben je een liefhebber van fotografie, dan is het altijd handig om wat extra geheugenkaartjes en een reserve-accu mee te nemen. Dit soort zaken kan onderweg namelijk wel eens moeilijk verkrijgbaar zijn. Hetzelfde geldt voor je smartphone, vooral wanneer je deze ook gebruikt om te navigeren. Zo zijn er tegenwoordig handige opladers verkrijgbaar die werken op zonlicht, ideaal voor tijdens een lange wandeltocht.

Tags: ,