Goed voorbereid genieten van de Nederlandse natuur

Natuur

Een stevige wandeling door mooie bossen en langs rivieren, het is een ideale manier om te genieten van de natuur in Nederland. Bij zo’n wandeling is het echter wel van belang dat je je goed voorbereid.
Waar moet je op letten?

nederlandse natuur

Het begint bij goede sokken en stevige schoenen om blaren te voorkomen. Ga dus niet aan de wandel op je sneakers, maar kies  – zeker in berggebieden -  voor wandelschoenen van goede kwaliteit. Daarnaast is het Nederlandse weer zo onvoorspelbaar als wat, dus een regenjas die je tot een klein pakketje kunt opvouwen is geen overbodige luxe. Hetzelfde geldt voor een lekker warm fleecevest of dikke jas.

Genoeg eten en drinken

Hoewel al die flessen water flink wat kunnen wegen, is het van belang dat je ze toch meeneemt. Uitdroging wil je te allen tijde voorkomen, dus zorg dat je minimaal één liter water bij je hebt. Twee is nog wenselijker, maar misschien wat overdreven voor een wandeling van een uur. Ook wil je genoeg eten bij je hebben, zodat je genoeg brandstof hebt om een flinke wandeling mee te maken.

Foto’s maken

Maak je graag foto’s van de natuur in Nederland? Zorg dan dat je niet alleen je camera, maar ook een aantal extra geheugenkaartjes en accu’s meeneemt. Het is toch zonde als je bijvoorbeeld een hert prachtig op de foto kunt zetten en je kaart vol is. Maak je foto’s met je smartphone of navigeer je hiermee? Neem dan ook een powerbank mee. Smartphones hebben immers geen eeuwige accuduur en met een powerbank kun je je toestel gemakkelijk onderweg opladen. Er zijn diverse soorten powerbanks beschikbaar, waaronder een aantal die je kunt opladen met zonne-energie.

Route uitstippelen

Dan rest je alleen nog om een mooie wandelroute uit te stippelen. Gelukkig heb je hier in Nederland nooit een tekort aan. De bekendste is toch wel het Pieterpad, die je in diverse etappes kunt bewandelen. Maar bijna elke provincie heeft op hun website allerlei wandelroutes staan, dus je kunt ook voor een wandeling in de buurt kiezen.

 

Tags: , ,