Fotowandelingen door prachtig Nederland

Natuur

zwaanFotowandelingen zijn bestemd voor natuurliefhebbers die de kunst van de fotografie beter onder de knie willen krijgen, niet in een workshop maar door met een professionele fotograaf op pad te gaan en in de natuur de fijne kneepjes van het vak te leren. Op een informele en relatief goedkope manier krijg je handige tips voor het maken van foto’s van de schitterende landschappen, dieren, bomen, bloemen en planten die je onderweg tegenkomt.

Er zijn diverse organisaties, ondernemers en liefhebbers die deze fotowandelingen aanbieden in gebieden verspreid door ons land, zoals bijvoorbeeld in en rond Rotterdam en in Twente en de Achterhoek. Voor mensen die iets dieper willen ingaan op de verschillende technieken voor goede natuurfotografie bestaat er de mogelijkheid mee te doen aan meerdaagse cursussen of van je vakantie een waar fotoavontuur te maken. Webshops voor natuurfotografie bieden tevens informatieve boeken aan ideaal voor verdieping.

Onze mooie rivierenlandschappen, het waddengebied, de Veluwe, en andere prachtige natuurgebieden lenen zich uitstekend voor natuurfotografie. Op het internet staan talloze prachtige foto’s gemaakt door amateurfotografen. Neem bijvoorbeeld de website van de natuurmonumenten waarop de winnaar van hun maandelijkse fotocompetitie wordt gepubliceerd, zoals deze indrukwekkende foto van een zwaan. De winnaars van de wedstrijd krijgen een afdruk van 30x4ocm van hun winnende foto. Niet de winnende foto? Dan kunt u er natuurlijk nog altijd voor kiezen om uw eigen foto zelf groot af te drukken.

Tags: ,